Programa 2016

debats2016-racismes-trans.png

L’edició d’enguany dels Debats en Treball Social i Política Social pretén posar sobre la taula anàlisis i arguments que ens permetin identificar formes explícites i implícites de racismes, així com també eines que ens permetin lluitar contra la seva propagació.

Programa2016

DEBAT 1. 3 de març de 2016

Presentació i conducció, Carles Serra, Universitat de Girona

  • Racisme subtil en el discurs polític. Gema Rubio Carbonero, investigadora del Grup de Recerca Interdisciplinari sobre Immigració, Universitat Pompeu Fabra.
  • La Xarxa antirumors, una experiència a Barcelona. Míriam Llenas, tècnica de formació intercultural del Programa Barcelona Intercultural de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Estratègies de defensa de drets humans davant el racisme institucional. Andrés García Berrio, advocat i membre d’Irídia – Centre per la Defensa dels Drets Humans i de Tanquem els Cies.

Documentació relacionada:

L’Estratègia Barcelona antirumors. Març 2016

———————————————-

DEBAT 2. 10 de març de 2016

Presentació i conducció, Pere Cortada, tècnic d’Immigració, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Generalitat de Catalunya

  • Islamofòbia de gènere: a la cruïlla del racisme i del sexisme. Brigitte Vasallo, escriptora i activista contra la islamofòbia.
  • La ultradreta: del neofeixisme a la islamofòbia. Xavier Casals, doctor en història, Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull.
  • El rostre ocult de l’Europa “civilitzada”. Mostafà Shaimi, recerca en racismes i membre de l’Espai Antiracista Salt Girona.

Documentació relacionada:

Blog sobre extremisme i democràcia de Xavier Casals: http://xaviercasals.wordpress.com
Blog de la Brigitte Vasallo: http://perderelnorte.com
Espai Antiracista Salt Girona: http://gironesantiracista.wordpress.com ; Facebook ; Twitter
El rostre ocult de l’Europa “civilitzada”, Mostafà Shaimi, presentació.

———————————–

DEBAT 3. 17 de març de 2016

Presentació i conducció, Xavier Casademont, Universitat de Girona

  • El crit silenciós de la víctima. Anna Quintanas, Departament de Filosofia, Universitat de Girona.
  • També contribueixo des del meu lloc de treball. Adama Boiro, ciutadana d’origen senegalès resident a Catalunya fa 23 anys, mediadora comunitària.
  • Una mirada crítica a les polítiques migratòries europees. Mobilitzar-se des de la base. Anna Palou, membre de Stop Mare Mortum.