2013

La nova Qüestió Social

debats2013-miniL’any 1995 el sociòleg francès Robert Castel va publicar el llibre “Les metamorfosis de la qüestió social”. En aquesta obra, Castel analitzava la importància que va tenir la progressiva assalarització de les classes populars i treballadores en el procés d’inclusió social.

A la majoria dels estats del benestar europeus la vinculació amb el mercat laboral era la base per garantir la sostenibilitat de les polítiques públiques, especialment les relacionades amb la protecció social.

Gairebé 15 anys més tard, el pacte social que garantia la inclusió social a través del treball s’ha trencat. En un context de crisi estructural del sistema, amb uns percentatges de desocupació insostenibles, un Estat del benestar amenaçat i uns drets socials de ciutadania cada vegada més limitats, la disciplina i la pràctica del Treball Social necessita reubicar-se. Calen noves respostes per a vells i nous problemes i necessitats socials.

És per aquesta raó que hem considerat interessant promoure el debat i la reflexió al voltant del sentit que avui en dia pren la nova qüestió social. Un vell debat que reapareix amb interrogants nous: Quin paper juga el Treball Social en aquest nou escenari? I les institucions públiques? Quin ha de ser el rol del treballador social en aquest context? Hi ha mecanismes vàlids des de la societat civil per garantir la protecció social?

Programa Debats 2013

Cartell Debats 2013

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2013/04/18/dels-debats-treball-politica-social/613388.html

 http://inclusioaltemporda.cat/portal/larea-de-benestar-participa-en-la-3a-edicio-dels-debats-en-treball-social-i-politica-social-a-la-universitat-de-girona

http://www.casg.cat/el-consorci-participa-als-debats-en-treball-social-i-politica-social/

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s